Het centrum


Ik zal mezelf eens even voorstellen: Mijn naam is Milmar en ik ben de dochter van de Grote Niro. Mijn vaders kabouterpad in het Brestbosch ken je misschien al wel. Dat is erg leuk, maar ik wilde graag een iets hippere versie hier in het Centrum van Boxmeer maken. Samen met mijn stoere oma Herma heb ik hier een QR speurtocht gemaakt. Deze is ook erg leuk om te gaan doen. Via de QR codes (die je bij de deelnemende ondernemers kunt vinden en via een telefoon kunt scannen) krijg je gesproken en geschreven opdrachten. En het maakt echt niet uit hoe je de route gaat lopen. Mijn oma en ik vinden het vooral fijn als we kinderen horen lachen en plezier horen hebben. Dus veel plezier!!!

Dikke kabouterknuffel,

Herma en Milmar

Sticker route

Hoe werkt het
kadbouterpad
in het centrum?

Lekker samen wandelen en
ondertussen genieten van het prachtige centrum van Boxmeer

Zoek de stickers met de kabouters en de QR-codes.

De stickers met QR-codes zijn opdrachtstickers.
Deze opdrachten kun je zelf bedenken,
maar je kunt ook de QR-code scannen en
de opdrachten, liedjes en verhaaltjes kiezen.

Hoewel we natuurlijk heerlijk
wonen aan het kabouterpad,
zijn we niet de enige gebruikers van het
kabouterpad en het Centrum.

Kabouterpad Centrum

Er wonen 25 kabouters in het centrum van Boxmeer. Elke winkel heeft zijn eigen kabouter die jou een leuke opdracht geeft! Scan hiervoor de QR-code bij de winkel.

Ictoria

Kijk eens hier, een plaat van kabouter Milmar. Je kunt echt een selfie maken met haar.

Albert Heijn

Zo’n druk kaboutervrouwtje als Milmar, waar zou zij haar boodschappen doen? Zou ze vanavond hier weer komen shoppen? Ja? Hoezo dan, wat heb je gezien? Heb je misschien ergens in de etalage één van haar boodschappentassen gevonden!? Die is ze namelijk al een poosje kwijt. Wil jij even zoeken of je die vanaf buiten, vooraan of links in de etalages kan vinden?

Van Dinther Boeken

Kabouters en natuur horen bij elkaar. Kabouter Niro uit het Brestbosch heeft heel goed geholpen met het plaatsen van de insectenhotels hier vlak bij deze winkel. Want we weten nu toch wel allemaal dat de bijen en andere insecten heel belangrijk zijn voor ons mensen. Gelukkig hebben we altijd nog overal kabouters die ons blijven helpen. En als je eens in het Brestbosch gaat kijken zie je nog meer mooie natuur en kun je een leuke route lopen met ook allerlei opdrachten.

Hemels voor kinderen

Iedereen kent wel een heel bekend kabouterliedje, maar luister eens hiernaar. Kabouter Niro is in zo’n gekke bui dat hij er helemaal iets anders van gemaakt heeft.

Deel 1

Grote Paddenstoel

Joyeria Y Mas

Deze winkel heeft zo’n mooie ketting aan woorden als naam vindt Milmar. Kun jij ook een woordenketting maken waarbij het tweede woord met de laatste letter begint van het 1e woord en zo verder. Bijvoorbeeld: kabouter-raam-melodie enz. Hoe lang wordt jouw ketting?

Rousseau

Denk je eens in hoe groot de voeten van een kabouter zijn: ongeveer zo groot als je duim. Misschien kun je dan uitproberen hoeveel stappen een kabouter doet over 1 stap van jou. En als je dan eens hier de trappen afloopt en via de schuine banen weer omhoog loopt… hoeveel stappen maakt Milmar dan? Ik denk dat haar stappenteller overuren maakt of niet???

Lekker Boxmeer

De kaboutertjes hier in het winkelcentrum zijn bijna altijd met taal bezig. Wist je dat kabouter Kollie Koltrui de naam “Lekker Boxmeer” bedacht heeft? En ben jij ook zo goed in taal? Misschien kun je wel een leuke zin maken met de letters van je eigen naam of van “lekker Boxmeer” !Welkom bij Janssen

door het hele winkelcentrum kun je (als je goed zoekt) kabouterdeurtjes vinden. Heb je het deurtje hier al gevonden? En waar zou er nog meer een deurtje te vinden zijn? Zoek maar goed.

Flirt Damesmode

Kabouters zijn gek op een regenboog want dat betekent dat het een beetje regent en dat de zon schijnt. Dat vinden ze fijn. Kun jij vertellen welke kleuren er in een regenboog zitten en zie jij hier in de etalage ook kleding met die kleuren?

Hoks fotografie

Kabouter Kollie Koltrui is gek van foto’s maken. Maar zijn foto’s zien er toch echt altijd heel anders uit dan die van de mensen die hier foto’s maken. Misschien kun je eens kijken hoe het er hier uit zou zien als je een kabouter zou zijn. Of misschien kun je wel eens zelf een foto maken zoals een kabouter zou doen. Doe je best.

Carola van Benthum

Kabouteroma Herna is er zo trots op dat er verschillende bomen en planten te zien zijn hier in ons mooie winkelcentrum. Weet jij hoe de boom heet die hier op het pleintje staat en waarom dat die zo heet?

Van Wely Optiek

Kabouteroma Herna is er zo trots op dat er verschillende bomen en planten te zien zijn hier in ons mooie winkelcentrum. Weet jij hoe de boom heet die hier op het pleintje staat en waarom dat die zo heet?

Lieve Mijn

De kabouters houden heel veel van dieren en kunnen ze ook goed nadoen, zoals springen als een kikker en kwispelen als een hondje. Kun jij dat ook??? Maar wat ze ook heel leuk vinden is dansen. Luister maar eens en doe maar mee.

Deel 1

Kaboutertjes dans

Ijssalon Rembrandt

In dit centrum wonen veel kabouters zoals kabouter Milmar en haar oma Herna en vriendje Kollie Koltrui. Ze zijn familie van de kabouters in het Brestbosch. Weet jij hoe de vader van Milmar heet, de belangrijkste kabouter in het Brestbosch? Als je dat nog niet weet moet je maar eens daar op bezoek gaan of de website bezoeken: www.kabouterpadboxmeer.nl

 

Chocolaterie Rembrandt

Effe weer lekker bezig zijn. Nu het overdag is staan de palen omhoog uit de weg. De kabouters zien ze niet altijd dus vinden ze het erg leuk om eromheen te slalommen. Kun jij dat ook? Ga 4 keer slalommend naar de overkant en terug. Kijk wel goed uit voor mensen die er ook door willen lopen.

Arts schoenmode

Kabouter Milmar komt het liefst in dit soort winkels. Als ze nu elke dag in een andere schoenenwinkel in Boxmeer op bezoek gaat, over hoeveel dagen staat ze dan weer hier leuke schoenen te bekijken? Kun jij dat uitvinden?

Luff Conceptstore

Kabouter Milmar en haar oma Henra lopen heel vaak hier door het dorp. Jij loopt nu vast ook heel veel hier. Kun jij eens tellen hoeveel voetjes je moet zetten van deze winkel tot aan de deur van de andere Luff winkel? En dan bedoel ik ook echt voetjes: dus zet je hak tegen je tenen en dan de volgende voet. Goed blijven tellen he want dat zullen best wel wat voetjes zijn.

Luff Baby&Kids

Ook kabouters krijgen babytjes en baby’s worden ook groter. Kabouteroma Henra heeft al heel veel keren hier iets leuks gekocht voor haar kinderen en kleinkinderen. Morgen is er weer een kleinkindje jarig en weet je wat ze dan zingen? Heppie bursdee toe joe, in de wei staat een koe en die koe zegt aai lof joe, heppie bursdee toe joe!

De Zuivelhoeve

Kabouter Milmar heeft weer een taalspelletje verzonnen, doe je mee? Deze winkel begint met de letter Z: kun je 10 of meer woorden verzinnen die met een Z beginnen? Als je verder loopt in het dorp let dan eens op hoe een winkel heet en misschien kun je met die beginletter ook woorden verzinnen. Succes!!!Meubelstudio Van Haren

Weten jullie al dat er hier vlakbij kabouters wonen in een boom en dat je ze daar kunt opzoeken? De Weijerpark kabouters wonen daar met heel veel plezier. Misschien mag je er nu gaan kijken of kun je een andere keer een bezoek brengen aan de kabouterboom in het Weijerpark. En als je het dan leuk vindt kun je ook een brief of een tekening in de brievenbus stoppen. Posta zal er heel blij van worden. Via facebook kun je dan kijken of je brief gelezen is: www.facebook.com/postaweijerpark.

Lamee Schoenen

Kabouter Koltrui is de ramenwasser van het dorp. Bij deze winkel heeft hij het boven wel erg druk iedere week. Kun jij tellen hoeveel ramen hij daar op een rij moet wassen?

Joop Vissers

Hier in de etalage zie je heel veel oude spullen tussen de schoenen staan. Kijk eens goed wat het allemaal is en misschien zie je wel ergens een kabouterhuisje staan.

Shoeby

Kabouters zijn hele bezige wezentjes. Zo kunnen ze heel moeilijk lang stil staan en willen ze ook altijd alles tegelijk in de gaten houden. Zo vinden ze het ook heel leuk om te hinkelen. Kunnen jullie ook hinkelen? Hinkel dan vanaf deze winkel naar de overkant en weer terug. Kun je niet goed hinkelen spring dan met 2 voeten tegelijk naar de overkant. En denk je dat jullie sneller zijn dan kabouter Koltrui of Milmar?Douairiére

Poeh poeh, van al dat shoppen word je toch best wel moe vinden Milmar en oma Herna. Zij gaan heel even uitrusten met een drankje. Bedenk eens wat ze nu zullen lusten of vraag aan iemand wat kabouters het liefste drinken, veel mensen zullen honingdrank zeggen. Maar wat denk jij?Sport2000

Kabouters zijn niet alleen heel goed met taal maar ook met rekenen en daarom doen ze ook vaak rekenspelletjes. Als ze met een bal aan het spelen zijn tellen ze altijd hardop maar soms maken ze het wel een beetje moeilijk. Hier komt zo’n moeilijke opdracht: tel tot 50 en laat alle getallen weg met een 2 en/of een 0. Lukt je dat zo uit je hoofd of heb je pen en papier nodig? Ik zal een hint geven: 20 hoef je niet te vertellen.

Ga naar de inhoud